Μετάφραση-σκηνοθεσία Νάντια Φώσκολου
Ηθοποιοί Ελίνα Αφεντάκη, Χρήστος Δερβεντζής, Ναταλία Κατσαρού,
Δάφνη Καφετζή, Τάσος Πυργιέρης, Αλέξανδρος Σωτηρίου,
Ελένη Λύρα, Aγγελική Φλωράκη, Χρήστος Χριστόπουλος,
Αναστάσης Χριστοφιλόπουλος
Τεχνική διεύθυνση Μιχαήλ Οικονόμου, Κέλλυ Φώσκολου
Φωτογραφίες Κέλλυ Φώσκολου


Ο Σταν Λάι, συνιδρυτής και διευθυντής του κινεζικού θεατρικού φεστιβάλ Wuzhen, θα είναι παρών στην παρουσίαση του έργου του.
Ακολουθεί συνάντηση με τον συγγραφέα, την οποία συντονίζει ο Οκτάβιαν Σαΐου, Αν. Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου (ΙATC) και Πρόεδρος του Ρουμάνικου τμήματός της (IATC).

Το έργο
Δύο πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους θίασοι έχουν κατά λάθος βρεθεί να κάνουν πρόβα στο ίδιο θέατρο την ίδια ώρα. Μη έχοντας άλλη λύση, αποφασίζουν να μοιράσουν τη σκηνή στα δύο. Καθώς αναγκάζονται να μοιραστούν τον σκηνικό χώρο και χρόνο, οι κόσμοι τους τέμνονται, και τότε αναδύονται ερωτήματα γύρω από τη σύγκρουση νέου-παλαιού, γύρω από τη σχέση μας με το παρελθόν και την Ιστορία, και εν τέλει γύρω από το γιατί κάνουμε θέατρο.
Η Μυστική Αγάπη στη Χώρα των Ανθέων της Ροδακινιάς είναι ένα εμβληματικό κλασικό έργο του σύγχρονου κινεζικού κόσμου. Πρόκειται ίσως για το πιο πολυπαιγμένο και γνωστό σύγχρονο έργο που έχει γραφτεί στην κινεζική γλώσσα. Το δημιούργησαν το 1986 ο Σταν Λάι και ο θίασός του, Performance Workshop, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν. Το 1992 έγινε ταινία με τίτλο The Peach Blossom Land.
Με αφετηρία ένα κλασικό κινεζικό κείμενο ουτοπικής λογοτεχνίας του 5ου αιώνα μ.Χ., ο Λάι και ο θίασός του δημιούργησαν ένα έργο που αγαπήθηκε για τα διαχρονικά μοτίβα του, τη δομική του πρωτοτυπία και την παιχνιδιάρικη μεταθεατρικότητά του. Aποτελεί μέρος της βασικής διδακτέας ύλης για τους σπουδαστές θεάτρου και φιλολογίας στις χώρες όπου μιλιέται η κινεζική γλώσσα.
Ο Λάι σκηνοθέτησε μια εκδοχή του έργου στα αγγλικά στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ το 2007, όπου χρησιμοποίησε τη δική του μετάφραση. Το 2015 η Μυστική Αγάπη στη Χώρα των Ανθέων της Ροδακινιάς έγινε το πρώτο του έργο το οποίο ανέβηκε επαγγελματικά στη Δύση, στο Oregon Shakespeare Festival.