Ινδονησιακό χοροθέατρο
Nusantara Arts Forum

Αύλειος χώρος Παλαιό Πανεπιστήμιο, Πλάκα
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου &
Ώρα 21:30

Χοροί: Sirih Kuning, Priok, Piring Cupak.
Performances: Ondel-ondel, Legenda Buaya Putih, Angklung.
Ζωντανή μουσική με παραδοσιακά ινδονησιακά μουσικά όργανα: Kromong (είδος γκονγκ), gendang (τύμπανο) και tehyan (έγχορδο μουσικό όργανο από το Betawi).
Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά.

H Nusantara Arts Forum είναι ομάδα ινδονησιακού χοροθεάτρου από την Τζακάρτα. Οι περισσότερες από τις παραστάσεις της είναι εμπνευσμένες ή προέρχονται από τα παραδοσιακά έθιμα των Betawi (φυλής που κατοικεί στην Τζακάρτα).

Τα έργα
Χορός Sirih Kuning: Παραδοσιακός χορός Betawi, κατά τη διάρκεια του οποίου συναντώνται νεαρά αγόρια και κορίτσια. Ο χορός αντικατοπτρίζει τη χαρά της συνάντησης αυτής.
Χορός Priok: Νέο είδος χορού εμπνευσμένο από την ιστορία της Τζακάρτα, το όνομα του οποίου προέρχεται από το μεγαλύτερο λιμάνι της πόλης, το Tanjung Priok. «Tanjung» σημαίνει μουσμουλιά και «priok» είναι ο μάγειρας του ρυζιού. 
Ondel-ondel: Ondel-ondel ονομάζεται η παραδοσιακή μαριονέτα μεγάλων διαστάσεων, εμβληματική στη λαϊκή κουλτούρα Betawi και στην Τζακάρτα. Αρχικά, η φιγούρα ondel-ondel θεωρείτο barongan, δηλαδή προστατευτική θεότητα. Έπειτα από την ανεξαρτησία της Ινδονησίας, ο ondel-ondel μετατοπίστηκε από προστατευτικό πνεύμα σε εικονική φιγούρα διασκέδασης. Η παράσταση αφορά σε ένα πλήθος ανθρώπων Betawi, οι οποίοι και γιορτάζουν με το ondel-ondel. Η παραδοσιακή μαριονέτα έχει περίπου 2,5 μέτρα ύψος, αλλά για τις ανάγκες της παράστασης θα χρησιμοποιηθεί μια μικρότερη εκδοχή του ondel-ondel.
Χορός Piring Cupak: Παραδοσιακός χορός της φυλής των Minangkabau της Δυτικής Σουμάτρας, όπου οι performers χορεύουν με δυναμικές ρυθμικές κινήσεις κρατώντας πιάτα. 
Legenda Buaya Putih: Σύντομη δραματική χορευτική παράσταση για τον μύθο του λευκού κροκοδείλου που απαντάται σε αρκετές περιοχές της Ινδονησίας.
Angklung - Διαδραστική performance: To angklung είναι παραδοσιακό σουνδανέζικο μουσικό όργανο από τη Δυτική Ιάβα, κατασκευασμένο από σωλήνες μπαμπού. Το 2010, η UNESCO συμπεριέλαβε την ινδονησιακή angklung στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.