Αφιέρωμα: Αρχαιόθεμη Δραματουργία
ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

Μία κωμωδία
Ανώτερη Δραματική Σχολή «δήλος – Δήμητρα Χατούπη»
Σκηνοθετική Επιμέλεια, Συντονισμός:
Γιώργος Κορομπίλης, Αλεξάν Σαριγιάν

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00

Θέατρο Αλίκη, Πεδίον του Άρεως

Απόσπασμα

Ξέρεις πού είχε καταντήσει το ποσοστό θνησιμότητας…; κοντεύαμε να καταντήσουμε έρημη χώρα…! Γι’ αυτό αναγκάστηκα για πρώτη φορά στην ιστορία μου να κάνω και λίγη διαφήμιση – που να μην έσωνα να την κάνω…!

Περίληψη

Σε ένα παραλίμνιο θέρετρο του Άδη, ένας Κάτω Κόσμος άνω κάτω «αμιλλάται» με κέφι τους αριστοφανικούς Βατράχους. Οι κάτοικοί του ζουν ειδυλλιακά, δίχως ανταγωνισμούς και καταναλωτικές υστερίες, δίπλα στην Αχερουσία λίμνη, ως τη στιγμή που οι κυβερνήτες του τόπου, με πρόεδρό τους τον Πλούτωνα, διαπιστώνουν ότι έχουν σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Για να το αντιμετωπίσουν, λαμβάνουν μέτρα, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Αντιθέτως, όλα ανατρέπονται. Μόνοι υπεύθυνοι ανακηρύσσονται οι εκπρόσωποι του «άλλου κόσμου», ο Δίας με την Ήρα, δηλαδή, και ο Πλούτωνας αποφασίζει να κλείσει τα σύνορα του Άδη… για πάντα.

Πρώτη παρουσίαση: 2002, Ανοιχτό Θέατρο Γιώργου Μιχαηλίδη / Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας

Συντελεστές
Κείμενο: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Ανώτερη Δραματική Σχολή «δήλος – Δήμητρα Χατούπη»

Σκηνοθετική Επιμέλεια, Συντονισμός: Γιώργος Κορομπίλης, Αλεξάν Σαριγιάν

Ερμηνεία: Μαρία Βλάχου, Ειρήνη Κατσινούλα, Γιάννης Κοτσάνης, Ελένη Κουλογιάννη, Σοφία Κωσταρά, Μαριάννα Μαθιά, Αλεξάνδρα Μαρτίνη, Μανώλης Μαυρομάτης, Αγάπη Μουστρή, Αναστασία Μπουγιάκα, Νεφέλη Μποφίλη, Ανδριάνα Σαράντη, Χρυσούλα Σταμπολάκη, Ειρήνη Χαιρετάκη, Γιώργος Χριστάκης

Μοιραστείτε τη δημοσίευση