Φεστιβάλ «ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2017»
Explore the latest writings for the stage!

Dodo Gombár
«ΕUROROOM»

“Οι προκαταλήψεις είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να’ χουμε,
αγαπητέ κύριε Πάτερ.
Χειρότερο και από τις ψείρες”

To Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» εστιάζει στη Σλοβακική Δραματουργία και συστήνει στο ελληνικό κοινό τρία σύγχρονα δείγματα γραφής της. Εκδίδει τα έργα σε κοινή έκδοση και διοργανώνει Στρογγυλό τραπέζι για την παρουσίαση της έκδοσης και των συγγραφέων.
Ο Dodo Gombár συμμετέχει στο φετινό Αναλόγιο με το έργο «Euroroom» που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου την Κυριακή, 17/9 και τη Δευτέρα, 18/9 στις 19.00, θα συναντηθεί δε με το ελληνικό κοινό και θα υπογράψει την έκδοση στο «Στρογγυλό Τραπέζι» που θα γίνει την Κυριακή, 17/9 στις 12.00 στο Ζάππειο με αφορμή το «Αφιέρωμα στη Σλοβάκικη Δραματουργία».

Το έργο
Ο Στέφαν είναι Σλοβάκος. Ο Στέφαν είναι Ρομά. Ο Στέφαν είναι Ευρωπαίος. Ο Στέφαν είναι 33 και ραπάρει μέσα στην προσωπική του ιστορία. Κλέβει, μαχαιρώνει, φυλακίζεται, ερωτεύεται, παίζει μουσική, μποξ και αποκαλύπτει τις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αλλά και την έλλειψη ανεκτικότητας στο διαφορετικό μέσα σε μια Ευρώπη που επιμένει να επαίρεται για την αλληλεγγύη και τις πολιτικές της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής.

 

Η παράσταση
Κείμενο: Dodo Gombár
Μετάφραση: Γιώργος Παπαγιαννάκης
Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου
Video: Δημήτρης Βέργαδος – Βάνα Στεργίου
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί: Μιχάλης Κλαπάκης
Ερμηνεύουν: Κωσταντής Μιζάρας, Αγγελική Τόμπρου, Μιχάλης Κλαπάκης

Μοιραστείτε τη δημοσίευση