Ευθύμης Φιλίππου, Σκηνές

Οι Σκηνές είναι αποσπάσματα που είτε λειτουργούν σαν μεμονωμένες αυτόνομες μικρές ιστορίες είτε σαν κομμάτια κάποιων άλλων μεγαλύτερων ιστοριών, όπου κάποιος πρέπει να προσθέσει το πριν, το μετά ή και τα δύο. Βασικός τους σκοπός είναι να περιγράψουν κι όχι να καταγράψουν ή να πουν κάτι συγκεκριμένο. Επιλέχθηκε απλοϊκή δομή και ουσιαστικά καμία φαινομενική σύνδεση μεταξύ τους, με στόχο την παρουσίαση ενός συνόλου μέσα στο οποίο ζουν, μιλάνε, κοιμούνται, πεθαίνουν και γεννιούνται άνθρωποι.

ΑΝΤΡΑΣ: Μη φοβάσαι. Δεν πρόκειται να σε βιάσω. Ξέρω καλά πώς είναι να σε βιάζουν και δεν θέλω να το περάσει άλλος άνθρωπος αυτό. Ξέρω πώς είναι να περιμένεις στο σκοτάδι να ανοίξει η πόρτα, ξέρω πώς είναι να μπαίνει μέσα σου κάποιος που δεν θες κι εσύ να μην μπορείς να κάνεις τίποτα.
ΓΥΝΑΙΚΑ: Ήσουν, λέει, πάνω στη μηχανή και μου είπες: “Θες να πάμε μια βόλτα;”. Και ανέβηκα και τότε η μηχανή άρχισε να πετάει στα σύννεφα. Ψηλά, πολύ ψηλά. Και σου είπα: “Σταμάτα, φοβάμαι”. Και τότε φτάσαμε σε μια καφετέρια και ήπιαμε καφέ. Αλλά μετά, όταν φύγαμε, η μηχανή έλειπε και δεν ξέραμε πώς να γυρίσουμε κι αρχίσαμε να πέφτουμε με ταχύτητα προς τα κάτω. Και μου είπες: “Άμα χαθούμε, ραντεβού στο σπίτι”. Και γύρισα σπίτι και σε περίμενα, αλλά δεν ερχόσουν και βγήκα στο μπαλκόνι και είδα να πέφτουν από τον ουρανό κομμάτια από το σώμα σου. Το χέρι σου, το πόδι σου, το μπράτσο σου. Κι άρχισα να ουρλιάζω. Η πλάτη σου έπεσε στο κεφάλι μου. Και ξύπνησα κατατρομαγμένη.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μάνος Λαμπράκης σε συνεργασία με τη Ζωή Χατζηαντωνίου
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Δάφνη Κούτρα
Στο Πλήθος συμμετείχαν οι: Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Μάνος Καρατζογιάννης, Νάνα Παπαδάκη, Σίβη Σιδέρη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Δώρα Στυλιανέση, Ρίτα Λιτού, Θεανώ Βασιλείου, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Άρης Τσαμπαλίκας, Χάρις Συμεωνίδου, Αγγελική Κοντού, Ειρήνη Τσιριγώτη, Άρης Αγάθoς, Ευθύμης Χρήστου, οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης: Δανάη Λουκάκη, Βασίλης Αθανασόπουλος, Γιάννης Μπλέτας και 50 ακόμα ηθοποιοί και ερασιτέχνες

Μοιραστείτε τη δημοσίευση