Γιάννης Σολδάτος «Δεν πάω πόλεμο»

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός

Σάββατο 26/9, ώρα 20:00

ώρα προσέλευσης κοινού: 19:00

Στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

(Ερμού 134, Θησείο)

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020, ο συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος παρουσιάζει το έργο «Δεν πάω πόλεμο» σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Το έργο θα ανέβει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:00 (ώρα προσέλευσης 19:00) στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο).

Είναι απολύτως απαραίτητη η προκράτηση θέσεων (αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τίτλο έργου/ ημέρα και αριθμό θέσεων) στο email ticketsanalogio@gmail.com

Περίληψη του έργου

Όταν ένα σύγχρονο, μπασταρδεμένο μπαρ, «Το Μαντείο», κάπου στα Εξάρχεια, «συνομιλεί» με την Αυλίδα, από όπου πρόκειται να αποπλεύσει ο ελληνικός στόλος για την Τροία, όταν ο μύθος διαβάζεται και ξαναγράφεται με έναν σουρεάλ τρόπο, αντανακλώντας τη σημερινή πραγματικότητα με μια λοξή ματιά, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνει ποτέ ο Τρωικός Πόλεμος.

 Απόσπασμα του έργου

ΑΙΑΝΤΑΣ: Ένα ουίσκι!… Ξεθεώθηκα, μα τον Δία…

ΤΑΣΙΑ: Γιατί;

ΑΙΑΝΤΑΣ: Δεν τραβάει το σαράβαλο.

ΤΑΣΙΑ: Τι έπαιζες στην τηλεόραση;

ΑΙΑΝΤΑΣ: Είμαι ο Αίαντας, ο βασιλιάς της Σαλαμίνας.

ΤΑΣΙΑ: Βασιλιάς καβάλα σε σαράβαλο;

ΑΙΑΝΤΑΣ: Είναι της μόδας.

ΤΑΣΙΑ: Και τι γυρίζετε;

ΑΙΑΝΤΑΣ: Δεν γυρίζουμε, πάμε…

ΤΑΣΙΑ: Πού πάτε;

ΑΙΑΝΤΑΣ: Στον πόλεμο της Τροίας και βάλε ουίσκι, μη γίνει της Τροίας…

Γιάννης Σολδάτος

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Συγγραφέας της Iστορίας του Ελληνικού Kινηματογράφου και διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Αιγόκερως».

Έχει γράψει λογοτεχνικά βιβλία, θεατρικά έργα και βιβλία για τον κινηματογράφο.  Θεατρικά του έργα έχουν ανέβει στο θέατρο.  Έχει κάνει σκηνοθεσίες και παραγωγές για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Έναν άλλο μύθο,  θα σας πούμε… Ποιόν; Ο Γιάννης Σολδάτος στην πρωτότυπη νεοελληνική κωμωδία του αυτή, μας διηγείται μια ιστορία που λαμβάνει χώρα στη σύγχρονη Αθήνα , στα Εξάρχεια, ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, και άμεσα θέτει το ερώτημα “Τι άραγε θα γίνει αν ο Τρωικός Πόλεμος δεν γίνει; ” Η ελληνική μυθολογία, συναντά στην αντιστροφή αυτή των Μύθων, μια τρυφερή αλλά ξεκαρδιστική εκδοχή του Σολδάτου, όπου ο Αίαντας , η Ιφιγένεια, ο Οδυσσέας , η Κλυταιμνήστρα η Αθηνά  και πολλοί άλλοι γνώριμοι μας ήρωες, μας ξανασυστήνονται και μας παρασύρουν στη δική τους εκδοχή και απλά ξαναγράφουν την Ιστορία.  Η  γραφή του Γιάννη απαιτεί ρυθμό, κέφι, εναλλαγές και ρεαλισμό και οι τέσσερις αυτές συνιστώσες δένουν αρμονικά στην εκδοχή του Αναλογίου, με την οποία η ομάδα μας οι Θεατρίνων Θεατές έχει ασχοληθεί & στο παρελθόν . Το Αναλόγιο είναι μια ολοκληρωμένη θεατρική έκφραση, που απλά οι ηθοποιοί τη διαβάζουν ερμηνεύοντας. Ξεχάστε ό,τι στο σχολείο μάθατε κι ακούστε το δικό μας μύθο… Λίγο σαν λυρικό παιχνίδι, λίγο σαν σάτιρα., λίγο σαν φάρσα, που όλα μπορούν ν΄ ανατραπούν στη στιγμή. Ακόμα και η ίδια η Μυθολογία.

Συντελεστές

Συγγραφέας Γιάννης Σολδάτος

Σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργος Λιβανός

Μουσική σύνθεση – αυτοσχεδιασμοί στο πιάνο Νίκη Γκουντούμη

Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας Θεατρίνων Θεατές, Γιάννης Τσιώμου, Μαρία Δρακοπούλου, Σόνια Κωτίδου, Μάνος Τσιβιλής, Καλλιόπη Μανδρέκα,  Ζωή Τριανταφυλλίδη

και Συντονιστής από μικροφώνου ο Γιώργος Λιβανός

στο πιάνο συνοδεύει βντανά η Νίκη Γκουντούμη

Μοιραστείτε τη δημοσίευση