Αφιέρωμα: ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΟΡΑ
α’ διεθνής παρουσίαση νέων έργων διαγωνιστικού τμήματος

Η.Π.Α.

Jason Aaron Goldberg
Μετά το παιχνίδι

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00
Θέατρο Αλίκη, Πεδίον του Άρεως

Απόσπασμα

Η γιαγιά μου ήρθε εδώ ως παιδί του Ολοκαυτώματος. Λογικά, δεν το ξέρατε αυτό. Οι γονείς της σκοτώθηκαν. Ήρθε μόνη της, μαζί με άλλα παιδιά. Ορφανά. Μετανάστες. Ήταν μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να στείλει παιδιά, όπως αυτ,ή στην Αμερική. Η θεία της ζούσε εδώ, είχε παντρευτεί έναν Αμερικανό στρατιώτη που γνώρισε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Είχε, λοιπόν, ένα μέρος να μείνει, όπως η ανιψιά σου. Η αποστολή τέτοιων παιδιών στις ΗΠΑ δεν ήταν ούτε τότε ιδιαίτερα αποδεκτή. Αλλά αν δεν είχε πραγματοποιηθεί, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Οπότε καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω ότι το να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά είναι όσο αμερικανικό όσο είναι το μπέιζμπολ. Γι’ αυτό προτείνω να μιλήσουμε για αυτό στην εκπομπή. Τι λέτε;

Περίληψη

Ο Miguel Perez, από το Πόρτο Ρίκο, είναι το ανερχόμενο αστέρι του baseball που, με τις επιτυχίες του, βάζει «φωτιά» στο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής στην Αμερική. Την ίδια περίοδο, ένας καταστροφικός τυφώνας πλήττει την πατρίδα του, και η ανιψιά τού διερμηνέα της ομάδας του κρατείται στα σύνορα ως παράνομη μετανάστρια. Ο Miguel χρησιμοποιεί τη συνεχώς αυξανόμενη φήμη του για να στείλει βοήθεια στο νησί του και να στηρίξει οικονομικά τον νέο φίλο του για να μπορέσει να αποφυλακιστεί η ανιψιά του.

Βιογραφικό 

Ο Jason Aaron Goldberg είναι ένας βραβευμένος καλλιτέχνης του θεάτρου και του κινηματογράφου. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, όπως το New York Theatre Workshop, το Pasadena Playhouse, το Theatricum Botanicum, το Great Plains Theatre Conference, το Wordsmyth Theatre και έχουν παιχτεί σε πολλά θεατρικά πανεπιστημιακά τμήματα και σχολεία των ΗΠΑ. Πρόσφατα ήταν υποψήφιος για το βραβείο Soho Rep Writer/Director Lab, αλλά και το βραβείο LARK Playwrights Week. Το έργο του  Main Drag  κέρδισε το βραβείο Purple Skies στο My True Colors Festival και παρουσιάστηκε το 2017 στην Νέα Υόρκη. Η πρώτη του κινηματογραφική ταινία, μία διασκευή του έργου του, με τίτλο   The Three Es, κέρδισε πολλά βραβεία κατά τη διάρκεια των φεστιβαλικών της προβολών και είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες Amazon Prime και VOD (http://a.co/6i9uYY7).  Είναι μέλος των Dramatists Guild, SAG-AFTRA και πρόεδρος της Original Works Publishing. Το Postgame  είναι το νεότερο έργο του.

Συντελεστές

Κείμενο: Jason Aaron Goldberg

Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Μετάφραση: Σοφία Μπιρλή

Επιμέλεια μετάφρασης: OlafImmanuel Seel

Ερμηνεία: Βασίλης Καζής, Κλεονίκη Καραχάλιου, Γιάννης Κουρμπάνης

Κρατήσεις θέσεων
Μοιραστείτε τη δημοσίευση