Αφιέρωμα: ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΟΡΑ
α’ διεθνής παρουσίαση νέων έργων διαγωνιστικού τμήματος

Η.Π.Α.

Judy Meiksin
Εγκαταλείποντας την Κρεμόνα

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδου

 Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00
Θέατρο Αλίκη, Πεδίον του Άρεως

Απόσπασμα

Δεν μπορείς να κάνεις κομμάτια το βιολί σου!  Θα ήταν σαν να γινόσουν εσύ κομμάτια! Θα μπορούσα να σε αναγνωρίσω οπουδήποτε  κι αν πήγαινες, εξαιτίας του βιολιού σου. Στην πλατφόρμα του τραίνου, στους δρόμους. Το μυστικό μου όνειρο. Μπορώ να σε αναγνωρίσω μέσα στη νύχτα….

Περίληψη

Έχοντας επιζήσει από το Ολοκαύτωμα, στο οποίο έχασε γυναίκα και παιδιά , ο Jozef έχει μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσει μια νέα οικογένεια με την Helena, την Πολωνοεβραία σύζυγό του. Βρίσκονται στην Κρεμόνα, στον προσφυγικό καταυλισμό, όπου περιμένουν την αναχώρησή τους για την Παλαιστίνη. Εκεί, όμως, η Helena είναι τρομερά αγχωμένη, γιατί έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη εγκυμοσύνη. Αλλά και ο Jozef είναι σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς αγωνίζεται να κάνει το σωστό, προκειμένου να μπορέσει να σώσει τη νέα του οικογένεια.

Βιογραφικό
Η Judy Meiksin  είναι θεατρική συγγραφέας και ποιήτρια από το Πίτσμπουργκ. Τα έργα της έχουν ανέβει από το Pittsburgh Playwrights Theatre Company (PPTCO), το WOMENSCENE, και το Queer Theater και έχουν αποτελέσει αντικείμενο εργαστηρίων στη θεατρική εταιρία The LAB Project. Για τις εργασίες της έχει επιχορηγηθεί από το The Lambda Foundation & τη θεατρική εταιρεία PPTCO.  Είναι πτυχιούχος του Carnegie Mellon University και του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Συντελεστές

Κείμενο: Judy Meiksin

Μετάφραση: Σμαρώ Κώτσια

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδου

Ερμηνεία: Νίκος Βατικιώτης, Φιλίππα Κουτούπα

Κρατήσεις θέσεων
Μοιραστείτε τη δημοσίευση