ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2021

200 χρόνια Επανάσταση;
Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα

***

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2021, που ξεκίνησε με επιτυχία στις 21 Σεπτεμβρίου με όλες τις εκδηλώσεις να γίνονται γρήγορα sold out, αυτό το Σαββατοκύριακο παρουσιάζει τέσσερα νέα έργα και δύο σημαντικά αφιερώματα. Παράλληλα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων στους συγγραφείς που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στον Διεθνή Διαγωνισμό συγγραφής θεατριακού έργου μικρής φόρμας με τίτλο «200 χρόνια Επανάσταση; Ξαναγράφοντας τους αρχαίους μύθους σήμερα».

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

21:00 ΕΛΛΑΔΑ Μάνος Καρατζογιάννης ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας Γιάννης Βλαχογιάννης εδραίωσε στη συλλογική μνήμη του Αγώνα του 1821. Μέσα από τις διηγήσεις του ξεπροβάλλει η Ελλάδα ως πηγή νοσταλγίας ή ως ιστορική σύνθεση ζωντανεύοντας μορφές και γεγονότα μίας άλλης εποχής. Κυρίως όμως μέσα από το έργο του, αποδίδεται η αξία της παιδείας ως κύριο στοιχείο κάθε δημοκρατικής πολιτείας.

Απόσπασμα

Όσοι μαζεύουν δε πεθαίνουν ποτέ…
Μάζευε μνήμες, εμπειρίες, αισθήματα…
Εγώ με αισθήματα τα μάζεψα όλα.
Είμαι ας πούμε ένας αισθηματίας της επιστήμης, της έρευνας.
Πίστευε και ερεύνα λέω εγώ.
Και μη ερεύνα έλεγε η μάνα μου η Αναστασία.
Ο πατέρας μου πάλι, πολυμήχανος, Οδυσσέας γαρ, το ‘ψαχνε περισσότερο το πράγμα.
Εκεί…
στο τραγουδισμένο κάστρο…
Στο κάστρο μας…

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Ερμηνεία: Γιάννης Νταλιάνης
Μουσική: Δημήτρης Τσάκας
Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου

Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο – Συμπαραγωγή με το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Αγρινίου, την Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής “Ο Έπαχτος” και το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο

***

Ο Μάνος Καρατζογιάννης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, καθηγητής υποκριτικής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου «Σταθμός». Υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Winchester με διατριβή «Ετερότητα στην ιδιωτική και στη δημόσια σφαίρα στη δραματουργία της Λούλας Αναγνωστάκη». Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής κ.α. Έχει παίξει σε θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη. Η παραγωγή του ΑΝΑΛΟΓΙΟΥ «H λίστα», στην οποία πρωταγωνιστούσε, παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ «Μues Saint Dennis» στο Παρίσι με τίτλο Τhe List Project (2012) και απέσπασε το Α’ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο «Sarajevo Winter Theatre Festival» (2013). Από το 2007, έχει συνεργαστεί πολλές φόρες ως ηθοποιός και σκηνοθέτης με το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο.

Μοιραστείτε τη δημοσίευση