Φεστιβάλ «ΑΝΑΛΟΓΙΟ 2017»
Explore the latest writings for the stage!

Μαριγώ Αλεξοπούλου
«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»
έργο για εφηβικό και όχι μόνον κοινό

Johnny: Μ’ αρέσει να βρέχομαι. Σαν να ξεπλένομαι από όλα.
Όλα αυτά που έχω μες στο κεφάλι μου. Δεν κρυώνω. Οι γονείς μου, οι καθηγητές μου
φωνάζουν να ντύνομαι πιο καλά. Να μην κυκλοφορώ με κοντομάνικα.
Θυμάμαι εκείνη την ξαφνική μπόρα. Στάθηκα κάτω απ’ τη βροχή σαν να ήθελα
να καταπιώ το νερό. Ίσως γιατί αισθάνομαι ότι ανήκω, τουλάχιστον, στη μουσική της βροχής.

To Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» αγκαλιάζει φέτος το εφηβικό θέατρο και παρουσιάζει το έργο της Μαριγώς Αλεξοπούλου «Καλημέρα Εβδομάδα» σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη, το Σάββατο, 16/9 στις 21.00 και την Κυριακή, 17/9 στις 11.30, στο Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14.

Το έργο
Πέντε μαθητές ενός Γυμνασίου στήνουν ένα ραδιοφωνικό διαδικτυακό σταθμό, τον ‘Ροδιά FM’, από όπου εκπέμπουν συνθήματα και μουσικές και διηγούνται φανταστικές ιστορίες. Μια από αυτές γίνεται έργο θεατρικό όπου τα παιδιά υποδύονται διάφορα ζώα. Πρωταγωνιστής είναι το ‘μυρμήγκι in despair’, που αισθάνεται ότι έχει χάσει τον εαυτό του. Μες στην απόγνωσή του επισκέπτεται διάφορα ζώα για να βρει λύση.

Σημείωμα συγγραφέα
Στην εποχή μας το σχολείο προσπαθεί να συναγωνιστεί την κοινωνία και καλλιεργεί συνθήκες πίεσης. Εδώ κάπου ξεπροβάλλει η ανάγκη για επικοινωνία που άλλοτε εκφράζεται με θυμό κι άλλοτε παίρνει μια ονειρική διάσταση. Το “Καλημέρα εβδομάδα” είναι ένα έργο γραμμένο για εφήβους αλλά και για όλους εκείνους που θα ήθελαν να ξυπνήσουν οι αισθήσεις τους. Αυτή η επαναστατική διάσταση μετατρέπεται σε ένα παραμύθι με ζώα με πρωταγωνιστή το απεγνωσμένο μυρμηγκάκι.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Μια παρέα εφήβων, μέσα στο σχολείο και έξω από αυτό, σε μια προσπάθεια διαχείρισης της πραγματικότητας και της επιθυμίας, του παρόντος, του μέλλοντος αλλά και των οικογενειακών βιωμάτων του κοντινού τους παρελθόντος. Σε μία ψυχική διάθεση φυγής από την πραγματικότητα και ένα διαρκή αγώνα να γραπωθούν από αυτή, παρακολουθούμε μια πορεία τους προς την ενηλικίωση, μέσα από αληθινά γεγονότα και αλληγορικές αφηγήσεις, μέσα από την υπερδιαχείρηση της τεχνολογίας αλλά και την αλληλεπίδραση μέσω του θεάτρου.
Μια κριτική στον κόσμο των “μεγάλων” και των “μικρών” και μια αισιόδοξη ματιά στην νεανική ορμή και φαντασία.

Η παράσταση
Κείμενο: Μαριγώ Αλεξοπούλου
Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Μουσική: Αγγελική Γρηγοροπούλου
Προβολές/ Βίντεο: Ίρις Κατσούλα
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Γερολυμάτος, Σάββας Βασιλειάδης, Σταύρος Λιλικάκης, Κατερίνα Αγγελίτσα, Ίρις Κατσούλα, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Θανάσης Κρομλίδης, Απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής Πράξη 7

Μοιραστείτε τη δημοσίευση