Ο θεατρολόγος Γιώργος Παπαγιαννάκης γράφει στο iapopsi.gr. για την παράσταση του «Δον Κιχώτη» και για το «Και τώρα τι κάνουμε;» στο ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2017.

 «Δον Κιχώτης»

Η Σίσσυ Παπαθανασίου και ο Σπύρος Βραχωρίτης δημιούργησαν ένα απέριττα ουσιαστικό και εύγλωττο δραματουργικό πλαίσιο απόδοσης, όπου ο αφηγητής Μάνος Καρατζογιάννης, αφουγκραζόμενος τον χειμαρρώδη λόγο με τις αλλεπάλληλες σπασμωδικές εκρήξεις και κατασιγάσεις του, ζωντάνεψε τη λέξη, εμφυσώντας ψυχή στην περιγραφή και συμπυκνώνοντας το μωσαϊκό των εικόνων σε ένα λόγο αδρύ, θερμό και παιγνιώδη. Περιστοιχισμένος από ένα επί σκηνής παιδικό κοινό και βουβές ασπρόμαυρες σεκάνς κινηματογραφικών σκηνών τής ημιτελούς ταινίας τού Orson Welles, η όλη αφήγηση μετέδωσε ένα άρωμα χαμένης αθωότητας και μία ρετρό νοσταλγική αύρα.”

«Και τώρα τι κάνουμε;»

“Ένας μεταθανάτιος λόγος-απεύθυνση, ένα ιδιότυπο «ρέκβιεμ», ένας γλυκόπικρος απολογισμός, μικρές και μεγάλες ανακλαστικές εξομολογήσεις με τόνους τρυφερότητας, κυνισμού και μαύρου χιούμορ. Ένας ζωντανός και ένα πτώμα που «συνομιλούν»: ο ζωντανός με λέξεις, το πτώμα με την ωστική δύναμη των αναμνήσεων και μίας κρυφής ελπίδας που αυτό φέρει για τα ανεξερεύνητα «μετά» τής αναπόδραστης συνθήκης τού θανάτου. Ένας καταιγισμός σκέψεων και συναισθημάτων, μία αναδρομή στη μεταφυσική, τη λαϊκή θυμοσοφία, τη φιλοσοφία, την παράδοση και τους άγραφους νόμους, την παράνοια τής ζωής, τις διαψεύσεις της και τα εναγώνια ερωτήματά της. Αυτό είναι το μικροσύμπαν που συγκροτεί ο εξόχως ενδιαφέρων θεατρικός μονόλογος τού Βαγγέλη Χρόνη, που παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ «Αναλόγιο» και δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος τού περιοδικού «Οδός Πανός».”

Πλήρες άρθρο: www.iapopsi.gr

Μοιραστείτε τη δημοσίευση